Защо ФБР поддържа десетки сайтове с детска порнография?

Защо ФБР поддържа десетки сайтове с детска порнография?
Novinite.EU
A A+ A++ A

ФБР е поддържало 23 сайта с детска порнография в „тъмната мрежа”, за да идентифицира потребители с малуер (зловреден софтуер, предназначен да повреди, открадне, разруши или като цяло да извърши негативни и нелегитимни действия върху компютърните системи – бел.ав). Това е посочено в доклад, получен от Американския съюз за граждански свободи, пише БГНЕС.

Преди беше известен фактът, че агенцията е поддържала сайта за детска порнография „Плейпен”, за да помогне на правозащитните органи да идентифицират конкретни потребители. Сега обаче, публикуваната на сайта Ars Technica информация доказва, че ФБР не е оповестило съществуването на още 23 сайта, "посветени на рекламирането на детска порнография; обсъждането на въпроси, отнасящи се до сексуалното малтретиране на деца, включително методи и тактики, които педофилите използват, за да злоупотребяват с малолетни; както и начини за измъкване от правозащитните органи и укриване на престъпления, свързани със сексуалната експлоатация на деца". В документите се посочва, че поддръжката на сайтовете се извършва от „държавно съоръжение”, без да се конкретизира, че става дума за ФБР.

Според Фред Дженингс, адвокат по киберпрестъпления, обаче това е просто „умна формулировка в тяхна полза”, която не отрича факта, че правителството е разработвало тези 23 сайта със знанието и помощта на ФБР.

Пред Ars Technica говорителят на ФБР Кристофър Алън отрече истинността на документите.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници