ЕС може да остане без подкрепата на САЩ за санкциите срещу Русия

ЕС може да остане без подкрепата на САЩ за санкциите срещу Русия
Източник: Гласът на Русия
A A+ A++ A

 

Европейският съюз може да се лиши от подкрепата на САЩ по отношение на санкциите срещу Русия. Това заяви шведският министър на външните работи Маргот Валстрьом в телевизионно интервю преди срещата си със своите колеги в Брюксел по повод избирането на Доналд Тръмп за американски президент, предаде БГНЕС.

„Всичко зависи от отношенията, които ще се установят между САЩ и Русия“, допълни тя. За Европа особено значение ще има това как ще се гледа на санкциите по отношение на Русия.

„Става въпрос за единен политически курс, който се явява част от това, което се нарича европейска система за безопасност. За нас това е особено важно“, каза министърът.

Валстрьом допълни също, че някои от изказванията на милиардера по време на предизборната му кампания са я озадачили. „Ние се надяваме, че при срещата с действителността тези заявления ще бъдат коригирани. Възможно е това вече да се случва“, каза тя, допълвайки, че голямо значение има това кой ще стане съветник на новия държавен глава и кой ще поеме поста на държавен секретар.

По нейните думи шведското правителство вече подробно изучава програмата на Тръмп от 100 точки, където най-голям интерес представляват въпросите за търговията и политиката за сигурност. Изключително важни са и въпросите за „оцеляване на политиките в областта на климата“.

„Сега трябва да мислим за нашите собствени интереси“, каза Валстрьом. 

#САЩ #Русия #Европа #Маргот Валстрьом

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници