В Индия облекчиха младоженските заеми заради смяната на банкнотите

В Индия облекчиха младоженските заеми заради смяната на банкнотите
Източник: Финанси и Пари
A A+ A++ A

 

Индия обяви нови мерки, които ще позволят на фермери и младоженци по-лесно да теглят пари от банките на фона на растящото недоволство от липсата на налични пари след като правителството обяви подмяна на най-използваните банкноти. След изненадващото решение миналата седмица, в резултат на което 85% от парите в обръщение, бяха изтеглени, пред банките се извиха огромни опашки от хора, които бързаха да заменят старите си банкноти с нови, предаде БГНЕС.

Ситуацията се усложни и от това, че съвпадна с началото на сватбения сезон в държавата с население от 1,2 милиарда души. Правителството определи седмичен лимит от 24 000 рупии (350 долара), които може да се изтеглят, а банките се опитват да преодолеят недостига на налични пари и да зареждат и банкоматите.

От министерството на икономиката съобщиха, че семействата, които подготвят сватба, ще могат да изтеглят до 250 000 рупии наведнъж. Тегленето може да направят родителите на младоженците или те лично. Внезапното изтегляне от обръщение на най-разпространените банкноти, насочено срещу избягването на данъци, създаде огромни проблеми на семействата, които ще правят сватби, тъй като дори и за големи транзакции в Индия се използват пари в брой.

Селското стопанство също беше силно засегнато от смяната на банкнотите, защото много фермери трябва да купуват семена и торове за зимната реколта. Фермерите също ще могат да изтеглят по-големи суми и ще разполагат с повече време да върнат заемите си. 

#Индия #банкноти #правителството

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници