Сирийските бунтовници загубиха част от Алепо

Сирийските бунтовници загубиха част от Алепо
http://www.thedailybeast.com/
A A+ A++ A

Сирийските бунтовници загубиха контрола върху всички северни квартали на своя бастион в източните части на Алепо след офанзива на армията за връщане на контрола върху града, съобщава Сирийският център за човешки права, пише БГНЕС.

Армията си е върнала кварталите Сакхур, Хайдария и Шейх Кодр в понеделник. В същото време кюрдските сили са поели контрола върху областта Шейх Ферс, също контролирана от бунтовниците. Кюрдските сили не са официално в съюз със силите на правителството, но опозицията гледа на тях като на съюзени в опита да си върнат контрола върху града.

„Бунтовниците загубиха контрола на всички квартали в северните части на Източно Алепо и това е най-тежката им загуба откакто завладяха половината град през 2012 г.“, заяви директорът на Сирийския център Рами Абдел Рахман.

Сирийската армия поднови операцията си по поемане на контрола на източните части на Алепо, надявайки се да нанесе сериозен удар на опозицията.

По данни на близкото до сирийската власт издание „Ал Ватан“ правителствените сили напредват с бързи темпове. Според него следващият етап от операцията на Дамаск е „да раздели оставащите области на зони за сигурност, които ще могат лесно да се контролират и ще бъдат завладени успешно“. След това офанзивата ще „накара стрелците да се предадат... Или да приемат национално помирение с условията на сирийската държава“. 

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници