Американците предвиждат успех на преговорите за намаляване на добива на нефт

Американците предвиждат успех на преговорите за намаляване на добива на нефт
http://www.ibtimes.com/
A A+ A++ A

Американската инвестиционна банка JP Morgan предвижда 60% шанс за успех на преговорите в ОПЕК за намаляване на добива на нефт. Преди месец шансът за успех на предстоящата среща на върха, която ще се проведе на 30 ноември, се оценяваше на 75-80 процента, пише БГНЕС.

В случай на провал цената на черното злато може да падне до 35-40 долара за барел, което ще е значителен спад от сегашните 45 долара.

По-рано руският министър на енергетиката Александър Новак заяви, че държавите от ОПЕК са длъжни да постигнат стабилизиране на добива на нефт вътре в самата организация, за да може след това към тях да се присъединят и страни извън картела.

На предстоящите технически преговори няма да присъстват представители на руската държава, съобщиха по-рано източници на ТАСС.

Основната интрига по време на идната среща на ОПЕК във Виена ще бъде именно евентуалното споразумение за ограничаване на добива на нефт. По време на предишна среща в Алжир от края на октомври държавите се договориха да замразят добива на нефт, за да стабилизират цената на суровината. Въпреки това членките на картела все още не могат да постигнат разбирателство за точния обем на замразяване на добива. 

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници