Мексиканските работници в САЩ са изпратили рекордните 27 млрд. долара в страната си 2016 г.

Мексиканските работници в САЩ са изпратили рекордните 27 млрд. долара в страната си 2016 г.
Източник: Агроновините
A A+ A++ A

Паричните преводи, които мексиканците в САЩ изпращат в своята родина, ще достигнат рекордните 27 млрд. долара, съобщава Ройтерс. Данните са предварителни и се отнасят за 2016 година, информира Investor.bg, предаде 24 часа.

Според анализите на BBVA Bancomer паричните трансфери се увеличават с 2 млрд. долара спрямо 2015 година. През следващите месеци обаче паричните потоци, които мексиканските имигранти изпращат в родината си, могат да пресъхнат заради политиката на новоизбрания президент на САЩ Доналд Тръмп. През ноември, тоест в дните след избирането на Тръмп, мексиканците, които работят в САЩ, са изпратили почти 2,4 млрд. долара на своите роднини в Мексико.

Това е най-резкият скок (с 25%) от март 2006 година насам. Парите, които имигрантите изпращат в Мексико, надхвърлят значително с приходите от търговията с петрол - през 2015 година от тази дейност в страната са влезли 18,5 млрд. долара, сочат данните на националната статистика. Мексиканците се опасяват, че ако мигрантите в САЩ се върнат, бедността ще се увеличи - в Мексико просто няма работа за тях.

В последните седмици Тръмп не е повтарял своите заплахи, че ще забрани трансферите на пари, но тази възможност винаги остава. Ройтерс посочва, че от администрацията на новоизбрания американски президент на този етап отказват да коментират запитванията на агенцията по казуса. Много мексиканци, които работят в САЩ, не са изпратили подаръци до своите роднини в Мексико за Коледните празници. Те се опасяват, че ще имат нужда от тези пари, ако Тръмп изпълни своите закани.


#САЩ #преводи #Тръмп

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници