Вучич: Ще настояваме за екстрадирането на Харадинай от Франция

Вучич: Ще настояваме за екстрадирането на Харадинай от Франция
Източник: Webcafe.bg
A A+ A++ A

Сръбският министър-председател Александър Вучич заяви, че арестът на косовския политик Рамуш Харадинай във Франция е „добре за правосъдието, че да бъде над политиката“. Според него сръбската прокуратура има доказателства срещу Харадинай и че желае Франция „като сериозна държава с върховенство на закона“, да се придържа към справедливостта, предаде сръбското радио B-92, цитирано от Фокус.

„Това би повдигнало въпроса за това как Сърбия би реагирала при реципрочна ситуация“, заяви Вучич. На журналистически въпрос дали Сърбия официално би поискала екстрадирането на Харадинай министър-председателят каза: „Може да се обзаложите за това“. „Имаме доказателства за толкова много негови престъпни деяния, че не могат да се преброят. Никой няма правото да подкопава решението на независимата прокуратура“, добави той. 

Бившият подсъдим пред Трибунала в Хага и лидерът на „Съюза за бъдещето на Косово“ Рамуш Харадинай бе задържан във Франция по молба на Сърбия. Бившият водач на „Армията за освобождение на Косово“ и бивш министър-председател на Косово е пътувал с дипломатически паспорт, когато е бил спрян на летището във френския град Басел-Мулоа. 
Задържането е потвърдено от семейството му, от партията му и от косовското МВнР. Според местните медии „от там работят по това той да бъде освободен скоро“. През 2015 г. Харадинай бе задържан в Словения, отново със заповед на „Интерпол“ издадена от Сърбия, но освободен след това. 

#Александър Вучич #Рамуш Харадинай

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници