Спасител от хотела в Абруцо почина от инфаркт

Спасител от хотела в Абруцо почина от инфаркт
Източник: il Centro
A A+ A++ A

39-годишният Андреа Пиетролунго, който спаси мнозина в затрупания от лавина хотел „Ригопиано“ в Абруцо, почина внезапно от инфаркт, съобщи в.“Месаджеро“. Според изданието Пиетролунго участвал в спасителните операции при измъкването на оцелели и на жертви от лавината от началото до края, пише 24 часа.

Безкрайна умора вследствие на усилията му в битката със снега и развалините налегнала младия мъж. Инфарктът, поразил го в сряда сутрин, изненадал всичките му приятели. Пиетролунго бил експерт спелеолог от местните алпийски служби и пръв се спуснал да спасява хора в затрупания хотел „Ригопиано“. Лавината причини смъртта и на друг спасител от алпийските служби, който се оказа един от клиентите на фаталния хотел.

Други двама спасители, участвали в акциите по измъкването на оцелели и жертви на лавината, загинаха при катастрофа с хеликоптер до близката скиписта в Кампо Феличе, където отидоха да помагат на ранен скиор. В акциите по измъкването на труповете на общо шестте жертви на катастрофата участвал и Пиетролунго, който почина от инфаркт.

Междувременно станаха ясни резултатите от аутопсиите на всичките 29 жертви на лавината. Според в.“Република“ повечето от тях са починали веднага след връхлитането на хилядите тонове сняг заради задушаване, травми и притискане. Само двама души от персонала на хотела са починали по-късно заради замръзване.

 

#инфаркт #експерт #Абруцо

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници