Пет са жертвите в Стокхолм, много са и ранените

Пет са жертвите в Стокхолм, много са и ранените
YouTube
A A+ A++ A

Жертвите в Стокхолм вече са петима. Това твърдят медии в Швеция. От местната полиция засега официално потвърдиха за трима загинали. От там съобщават също, че има и много ранени. Броят им обаче все още се уточнява, предаде iNews.bg.

Междувременно официално властите официално потвърдиха, че става дума за атентат. Това каза в изявление шведският премиер Стефан Льовен. "Швеция бе атакувана. Всичко говори, че това е терористичен акт", каза той, цитиран от "РИА Новости".

Предполагаемият атентатор вече е задържан. Sveriges Radioцитира шефът на полицията в Стокхолм, който съобщава, че шофьорът на камиона, който прегази хората на пешеходната улица, е арестуван.

В интернет се появиха и кадри как полицаи водят задържания. Изглежда, че е млад човек. Повече данни за него обаче липсват.

Вече е потвърдена информацията и че самият товарен автомобил, с който е извършен атентатът, е бил откраднат. Медиите твърдят, че това е станало докато той е зареждал ресторант. След това терористът се е отправил към пешеходната зона, където се е врязал в тълпата с висока скорост. Камионът се е спрял чак, когато се е забил в един от магазините.

Евакуацията в шведската столица продължава. След като хората в района, където бе извършено терористичното нападение, бяха изведени и периметърът бе блокиран от полицията, а по късно бе затворено и метрото, униформените са започнали да евакуират и централната жп гара в Стокхолм. По данни на ДПА сградите на парламента, правителството и кралският дворец са поставени под засилена охрана.

 

#атентат #Стокхолм

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници