МВнР: Опасност от атентати максимално трето ниво във Франция

МВнР: Опасност от атентати максимално трето ниво във Франция

pixabay

A A+ A++ A

Във Франция е въведено максималното трето ниво на плана за борба с тероризма „Вижипират“ заради евентуална опасност от атентати, съобщават от Министерството на външните работи (МВнР) на сайта си.

Това предвижда повишени мерки за сигурност на територията на цялата страна на обществени места и обекти на критичната инфраструктура.

МВнР препоръчва на българските граждани, намиращи се и пътуващи за Френската република, да проявяват повишена бдителност при посещения на обществени места, масови, спортни и културни събития, религиозни обекти, гари, летища, обществен транспорт, търговски центрове, музеи, образователни заведения и други застрашени обекти.

enlightenedПри нужда от съдействие, българските граждани във Френската република могат да се свържат с българското дипломатическо представителство в Париж на тел.:

+33 1 45 51 85 90 и дежурен телефон в извънработно време: 0033 /0/ 6 21 84 95 15, както и на адрес:consul@ambbulgarie.fr

enlightenedСигнали и молби за съдействие при бедствени ситуации на български граждани се приемат денонощно и на телефонните линии на дирекция "Ситуационен център":

+359 2 948 24 04; +359 2 971 38 56 или на имейл: crisis@mfa.bg.

#атентат

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници