Ударна група на военноморските сили на САЩ

Ударна група на военноморските сили на САЩ
pixabay.com
A A+ A++ A

Ударна група на военноморските сили на САЩ, начело с атомния самолетоносач "Роналд Рейгън", получи заповед да излезе в открито море от военноморската база Йокосука край Токио. Това съобщи агенция Киодо като се позова на японските власти, пише БГНЕС, предаде Нова телевизия.

Не се съобщава за маршрута на движение. В състава на групата, освен самолетоносача, влиза най-малко един ракетен крайцер и не по-малко от два разрушителя. Обикновено съединението се съпровожда от ударна атомна подводница.

Според Киодо, цитирана от ТАСС, придвижването на групата може да е свързано с нарастването на напрежението около КНДР, откъдето предния ден успешно бе изстреляна нова балистична ракета със среден обсег в зоната на Японско море.

В момента край Корейския полуостров вече се намира ударна група на ВМС на САЩ начело с атомния самолетоносач "Карл Винсън". В нея са включени ракетен крайцер и два ракетни разрушителя. В района е регистрирано присъствието и на няколко американски подводници.

През ноември миналата година "Роналд Рейгън" премина технически преглед в Йокосука и извършваше кратки изпитателни плавания в района.

#военноморските сили #САЩ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници