Китайски милиардер подкупвал служители на ООН, беше признат за виновен

Китайски милиардер подкупвал служители на ООН, беше признат за виновен
Източник: pixabay.com
A A+ A++ A

Китайски милиардер, който искал да построи конферентен център на ООН в Макао, беше признат за виновен от съд в Ню Йорк за подкупване на служители на световната организация, съобщи Асошиейтед прес. Обвинението представи пред съда доказателства, че 69-годишният Нгъ Лап Сен е дал между 2010 и 2015 г. стотици хиляди долари подкупи на двама посланици в ООН, за да подкрепят проекта му за построяване на конферентния център, където си е правил сметката десетки хиляди хора да харчат пари в негов хотел и търговски център. Присъдата ще бъде оповестена по-късно, информира ДАРИК.


Обвиняемият е бил задържан през септември 2015 г. по обвинение, че е искал да внесе нелегално в САЩ 4,5 милиона долара в брой. По-късно той е бил обвинен, че е дал 500 хиляди долара подкуп на председателя на 68-мата сесия на Общото събрание на ООН, бившия представител на Антигуа и Барбуда Джон Аш срещу съдействие за построяването на обекта. Аш, срещу когото също бе предявено обвинение, почина през юни миналата година.


Другият служител, подкупен от китайския магнат, е посланикът на Доминиканската република Франсис Лоренсо, който беше признат за виновен, но пуснат на свобода под гаранция до огласяването на присъдата.

#ООН

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници