Китай отново бори птичия грип

Китай отново бори птичия грип
През април властите в Китай унищожиха други 95 хиляди птици, а само преди месец имаше констатиран случай на болно момче в Хонконг. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Властите в северозападния китайски регион Хинджанг са евтаназирали повече от 150 хиляди птици след разразила се зараза от птичи грип.

Към момента вирусът H5N1 е убил 1600 животни, а се смята, че други 5500 са заразени, предаде bTV, позовавайки се на АФП.

Заразата се е появила в средата на юни, но едва вчера е потвърдено, че става въпрос за птичи грип.

Властите не съобщават подробна информация за това къде точно е заразата, но казват, че ядрото е ферма, стопанисвана от един от големите производители в региона. Държавната медия определи предприятието като полувоенна правителствена организация, наброяваща 2,5 млн. души.

Китай се смята за една от страните с най-голяма заплаха от заразяване с птичи грип. Голямата популация на домашни птици и фактът, че те често са в близост до хората, е допълнителна предпоставка за разпространяване на заболяването.

През април властите в Китай унищожиха други 95 хиляди птици, а само преди месец имаше констатиран случай на болно момче в Хонконг.

#птичи грип #Китай #огнище #H5N1

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници