Семерджиев отказа да си подаде оставката

Семерджиев отказа да си подаде оставката
Ангел Семерджиев заяви, че не е чул достатъчно аргументи, за да си подаде оставката. Снимка: „Монитор“
A A+ A++ A

Председателят на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР) Ангел Семерджиев заяви, че не е чул достатъчно аргументи, за да си подаде оставката.

„Нямам нищо против всеки да ми иска оставката, но ДКЕВР сме определени с решение на Министерски съвет, с мандат по закон, и има процедура“, каза Семерджиев пред журналисти, предаде агенция „Фокус“.

В понеделник, 2 юли, от КТ „Подкрепа“ и „Атака“ поискаха оставката на Семерджиев и цялата комисия заради новия скок в цената на електроенергията.

„Аз не съм чул достатъчно аргументи аз да си подам оставката“, подчерта той.

„Ние сме регулатор с експертни функции и работим по данни. Контролът върху нас се осъществява от Административния съд. Всеки, който не е доволен, че не сме спазили процедурата, че не сме отчели по някакъв начин бележките от фирмите – може да обжалва нашето решение със съответните аргументи пред Административния съд“, обясни Семерджиев.

Помолен да даде оценка на ДКЕВР и на себе си, Семерджиев посочи:

„Аз никога не съм си давал лоша оценка, макар че съм критичен към себе си. В случая няма да си дам лоша оценка. Моите колеги, членове на комисията, и цялата администрация непрекъснато работим да намерим аргументи за намаляване на всички цени. От предложението на фирмите, което беше повече от 30%, ако ги съберем на всички фирми желанията – какви ли не неща се появяваха в публичното пространство - от там до нашето решение, всички са работили да намаляват признатите разходи в цените, но с аргументи. Защото ние не можем да кажем цените от утре са толкова – без аргументи. Отиват в съда фирмите, пада ни това решение и настъпва хаос. Ролята на регулатора е да не създаде хаос в държавата“.

#Ангел Семерджиев #Семерджиев #председател на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране #ДКЕВР #оставка

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници