В Мароко са арестувани двама души във връзка с атентатите в Каталуния

В Мароко са арестувани двама души във връзка с атентатите в Каталуния
Източник: pixabay.com
A A+ A++ A

Единият е подготвял нападение срещу испанското посолство в Рабат. Вторият е живял в испанския град Рипол, откъдето са и атентаторите, информира БНТ.

Взривяване на катедралата "Саграда" Фамилия и други забележителности в Барселона - това бил първоначалния план на атентаторите. Намеренията им разкри единият от задържаните.

Плановете им обаче се провалили при взривяването на къщата, в която изработвали експлозиви. Там те били струпали 120 бутилки с газ.

Двама от четиримата арестувани за нападенията остават в ареста. Те са обвинени в терористични убийства и принадлежност към терористична организация.

Собственикът на автомобила, който е бил използван при атаката в Камбрилс, също е обвинен в принадлежност към терористична организация, в терористични убийства и притежание на експлозиви. Той обаче беше освободен, но ще бъде наблюдаван от полицията.

Обвиненията срещу собственика на интернет кафенето, в което живеели някои от атентаторите, ще станат ясни до дни.

Утеха и страх - такива чувства изпитват жителите на град Рипол почти седмица след атентатите. Там са живели повечето от атентаторите. Там е действала и терористичната клетка.

Осем от членовете на разбитата терористична клетка са живели в Рипол. Не са били в полицейски списъци и никога не са предизвиквали съмнения за радикална дейност.

 

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници