Средно по 8 млн. лв. на месец отивали от НЗОК към здравното министерство

Средно по 8 млн. лв. на месец отивали от НЗОК към здравното министерство
Средствата, които следва да бъдат трансферирани от НЗОК към МЗ, се заявяват до края на всеки месец, подчерта по време на парламентарния контрол Десислава Атанасова. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Средно около 8 млн. лева на месец се трансферират от НЗОК към Министерството на здравеопазването и всички средства са харчени за здравето на българските граждани, отчете здравният министър Десислава Атанасова.

Средствата, които следва да бъдат трансферирани от НЗОК към МЗ, се заявяват до края на всеки месец, подчерта по време на парламентарния контрол Десислава Атанасова, цитирана от БГНЕС.

В четвъртък Конституционният съд обяви за противоконституционно прехвърлянето на пари от бюджета на НЗОК към бюджета на Министерство на здравеопазването.

От опозицията обясниха, че става въпрос за тези 100 млн. лева, които са били предвидени в бюджета на НЗОК за 2012 г. и които е трябвало да бъдат трансферирани към бюджета на здравното министерство.

Средствата бяха определени да покриват медицински дейности, лекарствени продукти и медицински изделия, които през миналата година са били заплащани от здравното министерство.

Десислава Атанасова посочи, че документацията е много и за няколко часа не може да се каже за какви дейности са похарчени. Миналата година също е имало трансфер от 340 млн. лева.

Министърът съобщи, че отчетът за дейността и изпълнението на бюджета на НЗОК за 2011 г. вече е в Народното събрание.

Този отчет е приет от Министерския съвет и предстои да бъде разгледан и приет от комисията по здравеопазване и в пленарна зала, добави тя.

#Десислава Атанасова #парламентарен контрол #НЗОК #Министерство на здравеопазването #Конституционен съд

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници