Разузнавачите ни с 1200 лв заплата, но преписвачи на вестници

Разузнавачите ни с 1200 лв заплата, но преписвачи на вестници
Източник: pixabay.com
A A+ A++ A

1200 лева е стартовата заплата на разузнавач в Държавна агенция "Разузнаване". Това оповести социалистът Филип Попов по време на второто четене на бюджета на службата но за разузнавачи.

В същото време изискванията към родните Джеймс Бонд са завишени - да имат компютърни компетенции, да знаят езици предимно от редките. Попов предупреди, че това обрича службите ни.

Левицата е притеснена как разузнавачите ще си вършат работата по време на председателството на ЕС при ниското възнаграждение. Службите ни нямали пари. Давало им се, колкото да поддържат сградите, в които се намират. Нашите съседни страни продължават да увеличават бюджетите за службите си, притеснени са от левицата.

Инвестицията в службите е инвестиция в националната сигурност, категоричен е Филип Попов. Ако продължава тази бюджетна политика към разузнавателните служби, след пет години, както прогнозират червените, няма да имаме служби.

Служителите на ДАР ще се превърнат във вестникари, притеснен е и колегата му Иван Иванов. Разузнавачите само щели да четат вестници. Обменът на информация става ключов, предупреди Иванов. Осигуряваме среда на несигурност за тези служители, смята той. По негово мнение агентурен апарат на практика не съществува. Ще станем един обикновен потребител на информация и преписвачи на вестници, недоволен е той.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници