НС: Атентатът в Бургас е удар върху общоевропейската сигурност

НС: Атентатът в Бургас е удар върху общоевропейската сигурност
На 18 юли 2012 г. на Летище Бургас бе извършено тежко терористично нападение, при което загинаха и бяха ранени мирни български и израелски граждани, пише в декларация на Народното събрание, приета единодушно със 156 гласа „за”.
A A+ A++ A

Атентатът в Бургас е удар върху общоевропейската сигурност чрез България, обявиха народните представители в декларация, с която осъждат терористичната атака.

На 18 юли 2012 г. на Летище Бургас бе извършено тежко терористично нападение, при което загинаха и бяха ранени мирни български и израелски граждани, пише в декларация на Народното събрание, приета единодушно със 156 гласа „за“.

„България е потресена. Нищо не може да оправдае смъртта и болката на невинни хора. Свидетели сме на безпрецедентен атентат в рамките на Европейския съюз. Подобен акт на територията на суверенна държава – член на ЕС, е провокация към усилията на демократичната общност за постигане на траен световен мир. Нанесен е удар чрез България върху общоевропейската сигурност“, единодушни са депутатите.

Четиридесет и първото Народно събрание на Република България, като изказва своите най-искрени съболезнования на близките на загиналите и своето съпричастие към преживяното от пострадалите; като безусловно осъжда отнемането на невинни човешки животи и се прекланя пред гибелта на всички мирни хора, станали жертва на терористични атаки по света; като намира дейността на терористичните организации за една от най-сериозните заплахи за световния мир; като потвърждава ангажиментите на Република България към световната демократична общност в борбата с тероризма; декларира:

Категорично осъжда терористичния акт, извършен на 18 юли 2012 г. на Летище Бургас. Изразява убеденост, че компетентните институции ще положат всички необходими усилия за разкриване на организаторите и извършителите на терористичния акт и последващото им изправяне пред съда. Изисква от правителството на Република България да окаже своевременна и пълноценна помощ на пострадалите и да предприеме необходимите мерки за гарантиране сигурността на всички български и чуждестранни граждани, се заявява в декларацията на Народното събрание.

#Трагедия в Бургас #НС #декларация #терористична атака #атентат #израелски туристи

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Брюксел
Последно от Брюксел

Всички новини от Брюксел »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници