„Ал Кайда” и Иран да платят 6 млрд. долара за жертвите от 11 септември

„Ал Кайда” и Иран да платят 6 млрд. долара за жертвите от 11 септември
Кулите-близнаци на Световния търговски център бяха съборени на 11 септември 2001 г. в най-жестокия атентат, който историята на САЩ познава.
A A+ A++ A

„Ал Кайда“, талибаните и Иран трябва да платят 6 млрд. долара на роднините на жертвите от 11 септември 2001 г., постанови американски федерален съдия.

Въпреки че решението е в голяма степен символично и би било почти невъзможно компенсациите да се съберат, то все пак донесе известно удовлетворение на тъжителите, коментира АП, цитирана от Дарик.

„Трудно е да бъдеш щастлив, но аз съм щастлива от това“, каза ищца, чийто съпруг е бил пилот на един от отвлечените самолети, разбит в Световния търговски център в Ню Йорк.

„Решението обаче отваря и стари рани“, добави тя.

Миналата година друг съдия – Джордж Даниелс, произнесе задочна присъда по делото, заведено от роднините на 47 жертви на терористичните атентати.

Той постанови, че „Ал Кайда“, режимът на талибаните и Иран са отговорни, и поиска федерален съдия да определи размера на обезщетенията, посочва БТА.

Решението за компенсации в размер на шест милиарда долара има препоръчителен характер и Даниелс може да го приеме или отхвърли.

#Ал Кайда #Иран #талибани #11 септември 2001 г. #Световния търговски център #Ню Йорк

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници