Найденов прати фермерите за намален акциз на горивата в парламента

Найденов прати фермерите за намален акциз на горивата в парламента
Мирослав Найденов пропусна да обясни защо като министър не е предложил съответните необходими промени в двата закона. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

За да бъде въведен на намален акциз на горивата за фермерите, са необходими промени на два закона, обясни министърът на земеделието и храните Мирослав Найденов край Раковски.

Земеделските стопани отдавна настояват за това, а и беше подписано и споразумение по темата между техни организации и правителството, но изпълнението се бави за поредна година, отбелязва „Дневник".

При последните преговори по-ниската ставка трябваше да влезе в сила от 1 януари 2012 г.

Във вторник земеделският министър обясни за пореден път, че нотификацията за това е направена в Брюксел, разработен е бил и софтуер за въвеждането на облекчението, обучени са били служители, но били нужни промени в два закона - Закона за данъчните складове и акцизи и Закона за подпомагане на земеделските производители.

Затова той насочи асоциацията на зърнопроизводителите да проведе разговори по този въпрос с Комисията по земеделие и Комисията по бюджет в Народното събрание.

„Администрацията на министерството е направила всичко необходимо по въпроса, дори 70 млн. лв. са били заложени в бюджета като намалени приходи," посочи Мирослав Найденов, без да обясни защо като министър не е предложил съответните промени в двата закона.

#Мирослав Найденов #земеделски производители #акциз #горива #Народно събрание

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Земеделие
Последно от Земеделие

Всички новини от Земеделие »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници