Бомбен атентат в Дамаск отне живота на петима служители на режима на Асад

Бомбен атентат в Дамаск отне живота на петима служители на режима на Асад
Петима служители от силите за сигурност бяха убити при атентат с мотоциклет бомба на площад пред джамия в северната част на сирийската столица Дамаск след петъчната молитва. Снимка: САНА/ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Петима служители от силите за сигурност бяха убити при атентат с мотоциклет бомба на площад пред джамия в северната част на сирийската столица Дамаск след петъчната молитва.

„Терористичният атентат е станал в Рукнеддин, когато вярващите излизали от джамията и сред цивилните има ранени," съобщи държавната телевизия, цитирана от АФП и БГНЕС.

Взривното устройство е било поставено на мотоциклет. Според неправителствената организация Сирийска обсерватория за правата на човека, шестима души от правителствените сили са загинали, а други шестима са били ранени.

В същото време по призив на бунтовниците сирийците, които се обявяват срещу режима, излязоха на улични демонстрации в столицата и в други селища след петъчната молитва.

Освен традиционното искане за оставката на президента Башар Асад, днешните демонстрации се провеждат под лозунга: „Обсаденият Хомс ни зове".

#Сирия #Башар Асад #бунтовници #атентат #бомбен атентат #петъчна молитва #джамия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници