Плевнелиев на посещение в Австрия

Плевнелиев на посещение в Австрия
Президентът Росен Плевнелиев замина на двудневно работно посещение в Австрия. В рамките на посещението ще се състои и българо-австрийски бизнес форум. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Президентът Росен Плевнелиев замина на двудневно работно посещение в Австрия.

Програмата му предвижда срещи с министър-председателя на Долна Австрия д-р Еврин Прьол, с федералния президент д-р Хайнц Фишер, със заместник-председателя на Федералния съвет Сузане Курц и с кмета и министър-председател на Виена Михаел Хойпл, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

В рамките на посещението ще се състои и Българо-австрийски бизнес форум в Австрийската стопанска камара с участието на министрите Лиляна Павлова и Ивайло Московски.

Във Виена президентът Росен Плевнелиев ще участва в дискусия на тема „Перспективи пред Европа - предизвикателства и шансове“ и ще се срещне с представители на българската общност в австрийската столица.

В делегацията, водена от президента, са изпълнителният директор на Българската агенция за инвестиции Борислав Стефанов и близо 30 представители на бизнеса.

#Росен Плевнелиев #Австрия #Хайнц Фишер #Лиляна Павлова #Ивайло Московски #Борислав Стефанов #БАИ #Българска агенция за инвестиции

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Външна политика
Последно от Външна политика

Всички новини от Външна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници