Жълт код в 17 области за силен вятър

Жълт код в 17 области за силен вятър
С умерен и силен вятър от северозапад ще нахлува студен въздух, който до вечерта ще обхване по-голямата част от страната. Снимка: Sofia Photo Agency
A A+ A++ A

Жълт код е обявен за 20 септември в 17 области в Северна, Източна и Централна България заради силен вятър, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

Кодът е в сила за областите Видин, Монтана, Враца, Плевен, Ловеч, Пловдив, Габрово, Велико Търново, Русе, Търговище, Сливен, Разград, Шумен, Силистра, Варна, Добрич и Бургас.

С умерен и силен вятър от северозапад ще нахлува студен въздух, който до вечерта ще обхване по-голямата част от страната. Минималните температури ще бъдат между 12° и 17°, в София 12°.

В Западна и Централна България ще паднат краткотрайни валежи, на места с гръмотевици, и дневните температури чувствително ще се понижат – в ранните следобедни часове ще са между 14 и 19°. В Източна България ще останат високи – до 23 и 26°.

НИМХ предупреждава, че времето е потенциално опасно и прогнозираните метеорологични явления не са необичайни, но гражданите трябва да бъдат внимателни.

Бъдете в течение на очакваните метеорологични условия и по възможност избягвайте рисковете, призовават синоптиците.

#жълт код #България #Националния институт по метеорология и хидрология #НИМХ #Видин #Монтана #Враца #Плевен #Ловеч #Пловдив #Габрово #Велико Търново #Русе #Търговище #Сливен #Разград #Шумен #Силистра #Варна #Добрич #Бургас #София

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Околна среда
Последно от Околна среда

Всички новини от Околна среда »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници