Опашки за имунизации се извиха в София

Опашки за имунизации се извиха в София
A A+ A++ A

Дълги опашки от чакащи за ваксина се извиха пред имунизационните центровете на четири големи болници в София, където през всички почивни дни ще работят зелени коридори.

Във всички обявени работещи пунктове ще бъде налична РНК ваксината, съобщиха от Министерството на здравеопазването, пише "Сега".

В страната ще работят общо 26 пункта със зелен коридор. В столицата четири болници ще осигурят зелени коридори - ВМА, Александровска, УМАЛ "Св. Анна" и УМБАЛСМ "Пирогов". Пред тях вече се вият опашки, предава БГНЕС, но напрежение няма.

В Александровска болница ваксинационните кабинети ще работят от 9 до 17 часа през всички дни - с изключение на 3 май, понеделник. Имунизацията ще става с Astra Zeneka, Pfizer или Moderna.

Във ВМА ще поставят две от ваксините - на АstraZeneca и на Pfizer. Там ваксинационният център ще работи всеки ден с работно време през работните дни - 5 и 7 май, от 8 до 16 ч., а в почивните дни по Великден и на Гергьовден - от 9 до 13 ч.

Зелените коридори в "Пирогов" ще работят всеки ден без почивка от 8.30 до 17.30 ч. В Окръжна болница зеленият коридор ще работи от 30 април до 9 май от 8 до 19 часа.

"Света Анна" също разкрива зелен коридор, който ще работи на 30 април и от 2 до 9 май включително от 08.00 до 19.00 часа. Единственият почивен ден ще е 1 май. Има осигурени ваксини на AstraZeneca за всички желаещи да се ваксинират. От ваксините на BioNTech/Pfizer са осигурени количества за гражданите над 65 г. възраст, които попадат в приоритетната четвърта фаза на ваксинационния план.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Здраве
Последно от Здраве

Всички новини от Здраве »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници