Донецк: Украинската армия ни обстрелва с български гранатомети от завод Арсенал

Донецк: Украинската армия ни обстрелва с български гранатомети от завод Арсенал
A A+ A++ A

Въоръжените сили на Украйна използваха български гранатомети при обстрела на Донецката народна република (ДНР). Това се казва в спешно съобщение, публикувано в неделя от официален представител на непризнатата република.

„По време на обстрела на село Зайцево украински бойци използваха 30-милиметрови снаряди RHV-HEF срещу автоматичен гранатомет, произведен от българския завод „Арсенал“.

Фактът е ясно потвърждение за това как Западът вкарва смъртоносни оръжия в Украйна, за да ги използва за унищожаване на цивилни в републиките - Донецка и Донбаска ( бел. ред. самопровъзгласили се и непризнати)“, се посочва в текста.

В документа се подчертава, че ситуацията на линията на съприкосновение остава критична. Украинските военни продължават интензивни обстрели на цивилна инфраструктура и животоподдържащи съоръжения на ДНР.

Общо на територията на ДНР са изстреляни над 425 снаряда, мини и гранати. Под обстрел попадат райони на 16 населени места.

Във връзка със скандално изявление от страна на ДНР ицепремиерът и министър на икономиката и индустрията Корнелия Нинова ще даде извънредно изявление във връзка с излязлата в медиите информация за оръжейния износ в Украйна.

Изявлението ще бъде дадено днес, 21.02.2022г.

"Относно намесването на страната ни - тя добави, че България следва режимите за износ на оръжие много стриктно и износът е законен. Опитът страната да бъде отстреляна публично - целта да се предизвика разлом вътре в страната е следствие на прелома от хибридната война, който се води от руски източници", каза международният анализатор и бивш посланик на България в САЩ - Елена Поптодорова, по-рано днес.

#Донецка народна република #Украйна #завод Арсенал #гранатомети

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници