В Украйна: Опашки пред банкоматите, бензиностанциите и магазините СНИМКИ+ВИДЕО

В Украйна: Опашки пред банкоматите, бензиностанциите и магазините СНИМКИ+ВИДЕО
A A+ A++ A

За опашки на бензиностанциите, пред банкоматите и в супермаркетите в Одеса съобщават българи, които живеят в украинския град. „Доживяхме катастрофа. В магазините е пълно с хора, презапасяват се. Още по тъмно на бензиностанцията до нас се изви опашка. Продължава и сега. Виждам от прозореца си. Има ограничения за горивото, хората могат да зареждат до 30 литра. Мнозина искат да се евакуират, задръстване има във всички посоки“, коментира за БТА бесарабската българка Дора Костова. Тя каза, че при нужда нейния син и внука й също са готови да потеглят за България.

По-рано президентът Румен Радев каза, че около 4000 души за заявили желание да бъдат евакуирани от Украйна в България. Тъй като въздушното пространство е затворено, в момента се работи по план за евакуация по суша, допълни премиерът Кирил Петков.

Евакуация обмисля и бесарабската българка Елена Волкова, която от 15 години живее в Одеса. „Намираме се в Малиновски район. Наблизо до нас има и други българи. Засега си стоим у дома със съпруга ми и дъщеря ми. Но куфарите ни са събрани. Може би ще отидем на село при родителите ни или ще тръгнем за България“. По думите й хората са паникьосани. „Има струпване на хора в магазините, по бензиностанциите. Масово теглят пари от банкоматите. Доларът и еврото растат“, допълва Елена Волкова.

Такава картина описва и Аня Терзивец, която също живее и работи в Одеса.

„Навсякъде цари страшна паника. Синът ми, който живее и учи в България, ме вика там, но все още не мога да осъзная, че това се случва. Събирам всички документи в една чанта", казва жената.

#страх #война #Украйна

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници