Русия временно ограничава изтеглянето на чужди капитали от руски компании

Русия временно ограничава изтеглянето на чужди капитали от руски компании
A A+ A++ A

Премиерът на Руската федерация Михаил Мишустин обяви планове за временно ограничаване на изтеглянето на чуждестранни капитали от руски компании.

Според руския премиер чуждестранните бизнесмени в Русия са принудени да взимат решения под политически натиск. "Натискът на санкциите срещу Русия ще отшуми и тези, които не изтеглят вложенията си от нашата икономика, ще спечелят", убеден е Мишустин, който предупреди, че излизането от руския пазар е лесно, но връщането ще е много по-трудно.

Германският канцлер Олаф Шолц обяви пък преди минути, че Русия "вероятно" ще бъде изправена пред допълнителни санкции, ако не прекрати военните действия в Украйна.

След като Германия замрази лицензирането на газопровода "Северен поток 2", регистрираната в Швейцария компания собственик на тръбата е пред фалит, обяви швейцарският министър на икономиката Ги Пармелин. По думите му трудовите договори на 140 сътрудници в централата на компанията вече са прекратени.

Великобритания забрани на всички кораби, които имат връзка с Русия, да влизат в нейните пристанища. Мярката се отнася до всички кораби, които са под руски флаг, регистрирани или контролирани от Русия, уточни британският министър на транспорта Грант Шапс в "Туитър". По-рано Турция призовава всички страни в украинската криза да спазват международния пакт за преминаване през турските проливи към Черно море. Съгласно Конвенцията от Монтрьо Анкара има право да ограничи транзита през своите проливи по време на война.

 

Източник:БНР
 

#Русия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Финанси
Последно от Финанси

Всички новини от Финанси »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници