Жива верига: Украинци опитаха да спрат руския военен конвой с голи ръце (УНИКАЛНО ВИДЕО)

Жива верига: Украинци опитаха да спрат руския военен конвой с голи ръце (УНИКАЛНО ВИДЕО)
A A+ A++ A

Видео, циркулиращо в социалните мрежи, бързо набира популярност. На него се вижда как неголяма група невъоръжени украински граждани се опитват да спрат 67-километровият конвой от руски бойни машини.

„В Мелитопол невъоръжени украинци се изправиха срещу въоръжените руснаци. Те скандират „Окупатори“ и бутат превозните средства назад“, написа Франак Вячорка, който служи като съветник на лидера на беларуската опозиция Светлана Тихановская, в Twitter.

На видеото се вижда как руските войници стрелят във въздуха, за да разпръснат хората, които обаче продължават да крещят и да бутат конвоя.

„Прибирайте се, фашисти, ние сме невъоръжени!”, се чува от групата.

Кметът на Мелитопол Иван Федоров излезе с изявление във вторник, в което съобщи, че градът “не се е предал, но е временно окупиран“.

Продължават опитите на руската армия да превземе украинската столица Киев. В следобедните часове във вторник артилерийски снаряд удари телевизионната кула в Киев. Най-малко петима души са убити. Снарядът е поразил апаратна в рамките на комплекса. В Киев има проблеми с приемането на телевизионен сигнал. В следващите часове се очаква да заработи резервен излъчвател. По-рано руската армия предупреди, че отново ще бомбардира Киев и призова цивилните да се евакуират. Цели ще са сгради на киевското разузнаване. Продължава и настъплението на 40-километровия конвой от танкове и артилерия към града. На цивилните, живеещи в близост до военни постройки е наредено да се евакуират незабавно.

#война #Русия #Украйна

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници