Рамзан Кадиров e в Украйна, редом с руските войски? (ВИДЕО)

Рамзан Кадиров e в Украйна, редом с руските войски? (ВИДЕО)
A A+ A++ A

Лидерът на Чеченската република Рамзан Кадиров обяви, че се намира в Украйна редом с руските войски. Той публикува свое видео в социалната мрежа „Телеграм“, чиято достоверност засега не може да бъде потвърдена.

На кадрите се вижда, че е облечен с военна униформа, седнал около маса с войници в зала. Той твърди, че видеото е заснето в Гостомел, летище до Киев, което бе превзето от руските сили в първите дни на тяхната офанзива.

„Онзи ден бяхме на 20 км от вас, нацистите от Киев, а сега сме още по-близо", написа Кадиров. Той призова украинските сили да се предадат, защото в противен случай с тях е „свършено“, предаде bTV.

Снощи украинският президент Володимир Зеленски предупреди Запада, че ако не наложи над Украйна зона, свободна от полети, скоро руски ракети могат да достигнат и територията на НАТО.

В отговор на журналистически въпрос пък съветникът на Белия дом по националната сигурност Джейк Съливан заяви, че в случай на атака срещу страна от НАТО, Алиансът няма да има друг избор, освен да задейства член 5-и - а именно въоръжена защита в случай на нападение срещу някоя страна членка.

#Кадиров #Украйна #война

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници