Уволненият шеф на ДФЗ скочи на президента и служебните му кабинети

Уволненият шеф на ДФЗ скочи на президента и служебните му кабинети
ДФЗ
A A+ A++ A

С обвинения срещу президента Румен Радев и кадровата политика на служебните му кабинети Николай Каварджиклиев обясни своето освобождаване от поста директор на Държавен фонд "Земеделие". Пред Би Ти Ви той обясни, че не са му посочени мотиви за уволнението. Според него обаче има личен мотив и той идвал най-вероятно от президентството.

"В момента се уволняват много добри специалисти и се назначават хора, които нямат опит. Връщат се хора на работа, които са свързани с президента Радев, с ГЕРБ и ДПС", посочи той, цитиран от "Дневник".

На въпрос дали държавният глава го е уволнил Каварджиклиев отговори: "Кой друг?". По думите му Радев и неговият екип стоят зад освобождаването му от поста. "Предполагам, че президентът дава нареждания на това правителство. Той е пряко отговорен кой да бъде назначен", добави още той и уточни, че служебният министър на земеделието Явор Гечев не взима решения по кадровата политика.

Преди два дни се разбра, че бившият директор в различни структури на Националната агенция по приходите (НАП) Георги Тахов поема ръководството на Държавен фонд "Земеделие". Управителният съвет на фонда реши да освободи и заместниците на Каварджиклиев Венцислава Монева, Петя Славчева и Климент Петров.

Бившият ръководител на институцията обясни, че забавянето на изпълнението на определени мерки са по вина на екипа, който е назначен в земеделското министерство в предните два служебни кабинета.

"Взимани са грешни решения, объркани са програмите. Благодарение на тях се стига до такова затапване", уточни Каварджиклиев.Той каза още, че следващият един месец със сигурност ще има забавяне на плащанията по оперативни програми най-малко заради бюрокрацията. По думите му всички анекси трябва да се пренапишат наново, както и да се издадат нови акредитации.

#ДФЗ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници