Размирици във Франция след победата над Мароко, загина момче

Размирици във Франция след победата над Мароко, загина момче
A A+ A++ A

Масови безредици избухнаха в редица френски градове след загубата на Мароко на полуфинала на Световното първенство по футбол.

След като Франция победи с 2:0, социалните мрежи се изпълниха с кадри, на които се вижда как фенове на Мароко хвърлят запалителни бомби по полицията. Десетки автомобили са били запалени. Властите съобщиха, че в цялата страна близо 10 хиляди служители на реда са били в готовност да се справят със ситуацията. Въпреки това, местните медии заявиха късно снощи, че ситуацията в Монпелие и Ница е излязла извън контрол. При сблъсъците загина 13-годишно момче.

Веднага след последния съдийски сигнал започнаха безредици и в Брюксел. Там се наложи полицията да използва водни оръдия, за да усмири запалянковците.

„Резултатът изобщо не е срамен, защото все пак е срещу отбора на Франция - един страхотен отбор, който официално все още е световен шампион. Мароко направи и невъзможното, за да успее. Всички играха на високо ниво, промениха историята на футбола. Те направиха огромна крачка за африканския футбол”, смята привърженичката на Мароко Одри Денис.

Според Сумия, която подкрепя френския отбор, Франция заслужава третата си звезда, но мароканците са били наистина силни.

#Франция #Мароко

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници