Взривове в руската военновъздушна база "Енгелс"

Взривове в руската военновъздушна база "Енгелс"
Туитър
A A+ A++ A

Взривове бяха чути в руската военновъздушна база Енгелс, намираща се само на няколкостотин километра от фронтовата линия в Украйна, съобщиха руски и украински медии, цитирани от Ройтерс.

Засега няма официално потвърждение на информацията. Ройтерс също отбелязва, че не може да я провери чрез независим източник.

Агенция РБК-Украйна съобщи, че са избухнали два взрива.

Руското издание "База" отбеляза, като се позова на местни жители, че е имало вой на сирени за въздушна тревога и че е проехтяла експлозия.

Информацията за инцидент във военновъздушната база Енгелс в руската Саратовска област се проверява, но няма щети по гражданската инфраструктура, съобщи местният губернатор Роман Бусаргин след медийни съобщения от по-рано днес за взривове в базата, предаде Ройтерс.

"Няма извънредни ситуации в жилищните райони на град Енгелс", написа Бусаргин в социалната мрежа Телеграм. "Няма абсолютно никаква опасност за жителите. Няма повредени обекти от гражданската инфраструктура. Информацията за инцидент във военен обект се проверява от правоохранителните органи."

Снимката е илюстративна

#войната в Украйна

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници