Заради Волгин: Протестиращи сблъскаха мнения за свободата на словото пред БНР

Заради Волгин: Протестиращи сблъскаха мнения за свободата на словото пред БНР
Фейсбук/Петър Волгин
A A+ A++ A

Среща за защита на свободата на словото се проведе пред сградата на Българското национално радио.

Десетки слушатели, които искат да чуват различни мнения в ефира на програма "Хоризонт", се обявиха в защита на предаването "Политически Не коректно".

Пред сградата на БНР дойдоха и хора, които настояваха за уволнението на водещия Петър Волгин.

Ето какво споделиха някои участници в срещата:

"Живели сме под цензура. Имаме право на глас. Всеки може да се информира, да си вземе решение и да си направи изводи и няма нужда да ни казват - това няма да слушате, това ще слушате", посочи протестиращ в подкрепа на Петър Волгин.

"Демокрация означава свобода на словото. В България не се дава това право на хората. Ако някой има по-различно мнение от "евроатлантическата клика", тогава този човек е освиркван, наричан с най-различни имена. Една демокрация означава всеки да има право да каже каквото мисли, право на избор".

"33 години се борим да живеем в демокрация. Трябва да можем спокойно да изразяваме своето мнение. Конкретният журналист, срещу който има донос, не е направил нищо лошо, не е казал нищо лошо. Защо трябва да има ограничения към този човек?", попита друг.

"Да, протестирам срещу него. Както се вика, самото ми съществуване е протест срещу този нелеп човек", посочи един от хората на обратното мнение.

"Не, аз не протестирам. Искам уволнението на така наречения журналист Петър Волгин".

"Това не е митинг за свободата на словото. Това е митинг за запазване на стола на Волгин в радиото".

"Вие го подкрепяте, ние не го подкрепяме и ние имаме своите основания. Вие защо го подкрепяте?", попита един от присъстващите.

"Защото смятам, че е качествен журналист. Защото смятам, че е обективен и непродажен. Смятам, че всеки трябва да може да се изкаже в тази страна", отговори участничка в срещата пред сградата на БНР, на което друг участник и отвърна:

"Според мен той въобще не е журналист. Той е пропагандатор".

Самият Волгин благодари от Фейсбук профила си на дошлите да го подкрепят пред БНР със следните думи: "Огромна признателност на всички, които дойдоха днес пред сградата на БНР, за да защитим свободата на словото! Мисля, че дори и "Демократична България", които изпратиха донос до СЕМ срещу Политически НЕкоректно, разбират, че този път цензурата няма да им се получи. А няма да им се получи, защото ви има вас, нормалните хора. Още веднъж благодаря!

Тук слагам снимки на Ружа Райчева от днешната ни среща. Слагам и снимка на двамата души, които бяха дошли, за да призовават да бъда уволнен. Както винаги съм казвал, Политически НЕкоректно е най-плуралистичното предаване в българския ефир, може двама/или петима, няма значение/ души да ни ругаят, докато стотици други ни подкрепят, ние даваме думата на всички"


#Петър Волгин

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Гледна точка
Последно от Гледна точка

Всички новини от Гледна точка »

Акценти