Боян Чуков: Все повече въпроси възникват за атентата край Москва

Боян Чуков: Все повече въпроси възникват за атентата край Москва

Стоп кадър/НТВ

A A+ A++ A

Колкото повече време минава, повече въпроси възникват, които засега нямат абсолютно категоричен отговор.

Това каза пред БНР анализаторът Боян Чуков в коментар на терористичния акт в "Крокус сити хол" край Москва и добави:

"Като започнем от това кой реално извърши този терористичен акт. Заловените са обикновени изпълнители, но не са в никакъв случай нито организаторите, нито поръчителите. Има абсолютно противоположни версии за това кой стои зад атентата. Повечето западни държави смятат, че "Ислямска държава" (ИД) е извършителят. ... Мария Захарова каза по отношение на версията, че ИД е извършила този терористичен акт, че на фона на новинарската лента, фактът, че ИД е извършите на тези действия, е майката на всички фейкове. Т.е руснаците категорично отричат, че ИД стои зад атентата".

Анализаторът подчерта, че Мария Захарова вече не е обикновен говорител на Министерството на външните работи на Руската федерация (РФ):

"Прави впечатление на сериозните анализатори, че тя все повече навлиза в прерогативите на външния министър. Много често Сергей Лавров не е този, който озвучава ясно и категорично позициите на РФ, а това прави Мария Захарова. Имаше подхвърляния в телеграм канали, че Лавров се чувства доста изморен, предвид и напредналата му възраст, но не се говореше кой ще го смени".

Според него терористичният акт край Москва не се в стила на ИД:

"Ако го сравним с атентата в зала "Батаклан" в Париж, няма нищо общо като стил".

По думите на Боян Чуков има версия, че атентатът в "Крокус сити хол" е организиран от Владимир Путин и "неговите хора", тя се лансира от противниците на РФ и тези, които напуснаха Русия в началото на войната в Украйна:

"Версия, която е доста несериозна, защото няма никаква логика, след като спечели по този начин изборите, Путин да извършва подобно действие на собствената си територия. Имаме позицията на ключови фигури от Съвета за сигурност на РФ и на шефа на ФСБ. Тяхното мнение е, че зад тази акция стоят САЩ, Великобритания и с участието на Украйна. Твърди се, че тепърва ще бъдат представени доказателства за това твърдение. Нито една от страните не е дала категорични доказателства за тезата си, всички говорят за косвени признаци".

Този терористичен акт е направен изключително грамотно, смята той:

"Направен е от хора, които разбират точно какви последствия ще има. Това е удар точно срещу Путин. Анализаторите, които разполагат с много информация, твърдят, че всичко това е свързано с неоконите".

Прогнозата на анализатора е, че избирането на Доналд Тръмп за президент на САЩ "ще доведе по-бързо до мирно решение на конфликта в Украйна, който всъщност е конфликт между Русия и Запада".

#Боян Чуков

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Гледна точка
Последно от Гледна точка

Всички новини от Гледна точка »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници