Нидал Алгафари попиля момите от "Ергенът" ведно с продуцентите

Нидал Алгафари попиля момите от "Ергенът" ведно с продуцентите
Фейсбук/нидал Алгафари
A A+ A++ A

Нидал Алгафари - пиар експерт, писател и режисьор със Сирийски произход, буквално направи на пух и прах втория сезон на "Ергенът". Под острата му критика попаднаха и продуцентите на уж романичното риалити. Ето какво написа той във фейсбук профила си по темата:

"Приятели,

вчера изгледах новото предаване за сватосване. Днес чета многото коментари и повечето са крайно отрицателни. Т.е. продуцентите са постигнали целта си. Интересът е предизвикан. Лудото обръщане на внимание от всякакви капацитети е налице. Тези коментари ще предизвикат и негледалите първото издание да се кльофнат през телевизорите за следващото.

Какво е добре да се гледа в този формат?

Първото е изборът на продуцентите? Можеха да изберат много красиви, много чаровни, много интересни момичета, много умни и интелигентни момичета, които да са с друго възпитание. Едно е да търсиш във виртуалните и улични вертепи шантонерки, друго е да са от университети.

Кой каквото търсил, това намерил, казва народната мъдрост.

Второто е, подадените реплики от сценаристите. Изговаряните думички, фрази и цели изречения са видно привнесени в празноглавието на повечето кифли. Тази сценарна намеса цели да покаже момичетата в светлина, която им се иска на сценаристите и продуцентите. Т.е. това са мечтите или представите им за момичетата.

Трето е сценарно-продуценското желание за пошло поведение с цел да създадат поне в началото измислени от тях конфликти, познавайки вече психиката на повечето участнички.

Четвъртото е поведението на "ергенът". Явно след много дубли - повторения, са успели режисьорите да извадят абсолютна неадекватност на главният им герой. Реакциите на почуда, възхищение, нежност, топлина и мъжественост го окарикатуриха.

Пето са странните подаръци и репликите към тях от участничките. Това не са реплики, даже и на най-неуките, необразованите и трудно връзващи изречения в "махалата", камо ли на момичета, каквито им се иска да ни ги представят участничките.

Шесто, авторите, продуцентите, сценаристите и режисьорите показват собствената си комплексарщина от нежния пол.

Приятели,

над 90% от момичета и жените, не само в България, а и в целият свят, не са такива, както искат авторите да ни ги представят. Но да се опиташ чрез окарикатуряването на, кое по-добро, кое по- не такова, момиче е обида за по-голямата част от половината човечество.

Всички жени и момичета около мен, в моето обкръжение, в обществото в което живея, не са кухи лейки, простакеси, шантонерки, леки жени и търсещи лек живот и безделие. Около мен и в обществото в което се движа, вече десетилетия, жените са личности, силни, добри, борбени, трудещи се, знаещи и можещи. Може не всички да са научни работници, но са поне природно интелигентни.

Та след като изгледах първото издание на предаването, разбрах само, че участвалите в този телевизионен пасквил са неразбрани хора, имащи нужда от специализирана психотерапевтична помощ, преди да се усетят организациите за защита на жените да ги погнат, както само те могат."

#Нидал Алгафари

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Гледна точка
Последно от Гледна точка

Всички новини от Гледна точка »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници