Как да промените навиците си и да постигнете желаната форма

Как да промените навиците си и да постигнете желаната форма
A A+ A++ A

Отслабването може да бъде трудно, особено когато сме заложили няколко навика, които ни пречат да постигнем целта си. В тази статия ще ви представим шест действия, които може да ви пречат да отслабнете, както и съвети за това как да промените навиците си и да постигнете желаната форма.

Ядете недостатъчно здравословни храни

Една от главните причини за увеличаване на теглото ни е консумирането на храни, които не са здравословни. Храните, които са богати на захар и мазнини, могат да допринесат за натрупването на килограми. Заменете ги с по-здравословни храни, като плодове, зеленчуци, ядки и белтъчини.

Пропускате на закуска

Много хора мислят, че ако пропуснат закуската, ще намалят потреблението си на калории и ще отслабнат по-бързо. Това обаче не е вярно. Закуската е важна, защото ни дава енергия и ни кара да се чувстваме наситени. Опитайте се да консумирате здравословна закуска, като яйца, ягоди или мюсли.

Недостатъчно сън

Недостатъчният сън може да допринесе за увеличаване на теглото ни. Когато не си почиваме достатъчно, тялото ни произвежда повече хормони на стреса, което може да доведе до увеличаване на апетита и умора. Опитайте се да спите поне 7-8 часа на нощ.

Прекалено много стрес

Стресът може да ни кара да ядем повече, отколкото трябва, и да ни подтиква към нездравословни храни.

Яжте преди да гладувате

Когато сте много гладен, имате тенденция да ядете много и бързо, което може да доведе до прекомерно хранене. Затова е добре да ядете лека закуска или плод преди главните хранения, за да избегнете глада.

Избягвайте храни с "ниско мазнини"

Много храни с "ниско мазнини" съдържат добавена захар или други вещества, които могат да увеличат калориите и да ви дадат чувство на глад. Вместо това се концентрирайте върху храните с високо съдържание на протеини и фибри.

Пийте повече вода

Понякога гладът може да бъде заблуда и да се усетите гладни, когато всъщност просто сте жадни. Затова е добре да пиете повече вода през деня, за да избегнете това.

Опитайте се да ядете бавно

Когато ядете бързо, често се налага да ядете повече, за да усетите ситост. Опитайте се да ядете по-бавно, за да можете да се нас


#отслабване

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Здраве
Последно от Здраве

Всички новини от Здраве »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници