Започва ретроградният Меркурий: Ето какво да очаква всяка зодия

Започва ретроградният Меркурий: Ето какво да очаква всяка зодия
НАСА
A A+ A++ A

На 21-ви април "любимият" Меркурий отново става ретрограден и ще се постарае добре да ни обърка живота.

Ретроградният Меркурий означава, че когато планетата на комуникацията се забави и се движи назад, това не е моментът да вземате важни решения или да започвате нещо ново. Ретроградният Меркурий е време за преглед, преизчисляване, преосмисляне и връщане към миналото. Всъщност това е идеалното време да се освободите и да се обърнете към себе си.

От 21 април до 15 май Меркурий ще бъде ретрограден във фиксирания земен знак на Телец, което в рождените карти на всички ще доведе до период на преразглеждане, преоценки и размисли.

В този период на преден план е пестеливостта и преосмисляне навиците за харчене. Добре е да се направи равносметка и по отношение на личния любовен живот и в отношенията с приятели и членове на семейството, пише Една.бг.

Ето какво може да очаква всяка една зодия от този предизвикателен период:

Овен

Всичко, което Овенът трябва да направи, е просто да се контролира ситуацията и да не рискува напразно. Ако хората от този знак продължат да живеят както са свикнали, Меркурий бързо ще ги "накаже” за нахалството им. Един от универсалните съвети за периода на ретрограден Меркурий се отнася до увеличаването на спестяванията. Хората от тази Огнена зодия не трябва да надхвърлят бюджета си, защото това може да доведе до вълна от проблеми.

Телец

Трудностите в общуването с другите ще се появят от първия ден на ретроградната фазата на Меркурий на 21-ви, така че ще бъде важно да проявите сдържаност възможно най-бързо. Ако някой говори лошо за вас или близките ви, по-добре не го приемайте лично, а се опитайте спокойно да разрешите конфликта. В момента нямат нужда от врагове и пререкания.

Близнаци

Време е да върнете лентата назад и да видите как сте се държали в отношенията си с близките. Невинни ли сте, колкото бихте искали да си мислите, или трябва да отделите време за внимателно проучване на поведението си? Важно е да не попадате в модел на приоритизиране на себе си за сметка на другите или обратното. Уверете се, че давате място за комуникация и саморефлексия.

Рак

Това е идеалният момент да се уверите, че сте поставили нужните граници и заявявате ясно желанията си. Фактът, че сте наясно с вашите силни и слаби страни, ще гарантира, че ще постигате целите си с лекота. Хората ще гледат на вас като на лидер на мира, някой, който може да запази почтеността. Грешките са нормални, защото всички сме хора, но ретроградният Меркурий е моментът, в който трябва да отстраните грешките.

Лъв

Ретроградният Меркурий е времето за размисъл у дома. Помислете за спомените си от ранното детство и ги запишете възможно най-подробно - колкото по-ранен е споменът, толкова по-добре. С напредването на ретроградния Меркурий ще бъдете посещавани от призраците на минали връзки. Обърнете внимание на синхрона между вашите бивши партньори и това, което сте научили за любовта като дете.

Дева

Въпреки че кипите от уникални идеи, които нямате търпение да споделите и осъществите, добра идея е да изгладите детайлите преди да правите промени в професионалния си живот. Чувствате ли се заредени с достатъчно познания, за да споделяте и учите другите? Ако не, сега е чудесно време да наваксате с познанията си по някои теми.

Везни

Не се тревожете, ако се чувствате неудобно и не на място. Периодът е такъв, но хубавото е, че ще имате време за поглед навътре към себе си. Този ретрограден Меркурий бележи време да наваксате със задълженията си, които вероятно сте позабравили покрай всичко останало, включително и собственото си здраве и благоденствие.

Скорпион

За да запазите спокойствието на работното си място, най-добре е да поспрете, да сътрудничите и да слушате. Можете да попаднете в капана да се съсредоточите върху свършването на работата и невинаги да изразявате притесненията си. Вие сте човек с много знания, така че си позволете възможността да блеснете. Поемането на рискове е точно начинът, по който си позволявате да успеете. Успехът ви е точно зад ъгъла.

Стрелец

Може би се чувствате доста неразбрани, дори повече от обичайното. Също може да се наложи да премислите спешно как думите ви рефлектират върху другите. Това ще е истинско предизвикателство, но до края на ретроградата ще имате много по-дълбоко разбиране за собствения си начин на общуване.

Козирог

В духа на трансформацията имате възможността да си поемете дъх и да се възхитите докъде сте стигнали. Необходими са много усилия, за да успявате и е важно да следите напредъка си. Оценявайте израстването на вашите приятели – те са ваши съюзници. И ако осъзнаете, че нещо или някой не е съвсем в съответствие с растежа ви, отделете време, за да разберете защо и да поговорите с тях.

Водолей

Водолеите трябва да бъдат много внимателни в любовната сфера, защото Меркурий може да завихри любовни триъгълници. Водолеите могат да станат по-ревниви от обичайното и също да започнат да се заглеждат в други хора, като по този начин предават сродната си душа. Това може много да нарани любим човек и да му причини голяма болка. Енергията на хаоса, подхранвана от Меркурий, ще бъде истинско изпитание за волята на хората от този знак.

Риби

Астролозите съветват Рибите да се отърват от илюзиите си възможно най-скоро. Това се отнася както за комуникацията с други хора, така и за личните дела и стремежи. Важно е да видите света такъв, какъвто е, като свалите розовите очила. В противен случай може да заживеете в опасна заблуда, която няма да ви донесе истинско щастие, каквото заслужавате, пише Една.бг.

#ретрограден Меркурий

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Любопитно
Последно от Любопитно

Всички новини от Любопитно »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници