Топъл ноемврийски понеделник с температури до 24°

Топъл ноемврийски понеделник с температури до 24°
Днешният ноемврийски понеделник ще бъде топъл за сезона с максимални температури между 19° и 24°, в София – около 20°. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Днешният ноемврийски понеделник ще бъде топъл за сезона с максимални температури между 19° и 24°, в София – около 20°.

Над страната ще има разкъсана, средна и висока облачност, на места и до слънчево време. В сутрешните часове в низините ще има мъгла и видимостта ще бъде намалена, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология при БАН.

В източните райони ще духа умерен южен вятър. Привечер над западните райони облачността ще започне да се вплътнява и снижава.

През нощта срещу вторник от запад на изток ще започне да преминава студен атмосферен фронт. Атмосферното налягане е по-ниско от средното – ще продължи да се понижава.

Над Черноморието ще бъде с разкъсана, предимно средна и висока облачност. Ще духа умерен юг-югоизточен вятър. Максимални температури около 20°. Вълнението ще е около 2 бала. Температурата на морската вода е 14°-18°.

Силният югозападен вятър в планините ще повиши температурите с 2°-4°, достигайки през деня на височина 1200 метра - 17°-18°, на 2000 метра - 10°-12°.

Облачността ще бъде разкъсана, към края на деня в масивите от западната част от страната ще се вплътнява и снижава.

#НИМХ #БАН #прогноза за времето

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Околна среда
Последно от Околна среда

Всички новини от Околна среда »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници