Доц. Киселова: Гешев прекрачи границата - използва недопустим за магистрат език

Доц. Киселова: Гешев прекрачи границата - използва недопустим за магистрат език
A A+ A++ A

„Миналата седмица Иван Гешев беше много емоционален и прекрачи граница“, коментира в студиото на „Здравей, България” преподавателят по конституционно право доц. д-р Наталия Киселова. „Не използва език, подходящ за един магистрат. След това предполагам си е дал сметка, че има въпроси, на които трябва да отговаря по-предпазливо”, обясни тя.

„В България формираме Народно събрание, президент и вицепрезидент пряко на централно ниво, а на местно ниво кметове и общински съветници. Посредством тези органи на централно и на местно ниво всички останали органи в държавата би трябвало да черпят легитимност от тези пряко избрани. Трябва да си зададем въпроса дали тези хора, които избраха главния прокурор, са си давали сметка не само за професионалните, но и за личностните му качества”, поясни доцентът.

По думите й ако в следващите седмици станем свидетели на избор на правителство, въпросът за попълване на съставите на органите, които са с изтекъл мандат ще дойде отново на масата. „Ако сега вратата се затвори, е много вероятно следващото десетилетие да няма възможност да се подобри качеството на хората, които селектират магистрати”, каза още доц. Киселова.

#Иван Гешев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници