Иван Гешев готов да участва в предстоящи избори

Иван Гешев готов да участва в предстоящи избори

фейсбук

A A+ A++ A

В случай че има национални избори, ще участваме. Нашето виждане е да използваме партия мандатоносител или гражданското сдружение „Справедливост за България” да прерасне в политическа партия. Това каза лидерът на сдружението и бивш главен прокурор Иван Гешев. Той коментира, че в листите няма да има политици, а ще се даде възможност на гражданите да участват във властта, пише БТА.

„Няма да участват политици, защото партиите се превърнаха в търговски дружества, а тези, които ги управляват, не са лидери, а търговски директори. Тези дружества търгуват с власт, с постове, с пари, с комисионни. Хоризонтът им е къс – една-две години, от избори до избори. Всеки бърза да открадне, каквото може”, коментира Гешев. Той определи политическата обстановка в България към момента като „трагедия и срам”.

„Все повече генерираме антиелит. Днес ще има правителство, утре няма да има. Това, което правят, е да се пазарят - кой какво да вземе и кой на каква позиция да се позиционира." Иван Гешев използва момента, за да атакува ДПС и ГЕРБ и каза, че двете партии ще "изплюят" ПП-ДБ в момента, в който им станат непотребни.

На въпрос на какъв етап е разследването за взрива срещу него, той разкри, че все още продължава и чака да бъде разпитан. „Единственото, което ме радва, е че Европол участва в това разследване”, добави Гешев. Бившият главен прокурор посочи, че подозира Борисов да има общо с взрива до колата му. „Затова и помолих прокуратурата да го разпита”, заяви Гешев.

В Бургас той пристигна за да представи инициатива „1 000 000 гласа за мир”. Бившият обвинител номер едно беше придружаван от симпатизанти, които носиха плакати „Иван Гешев премиер”. Заедно с Гешев в пресконференцията участваха и експерти от сдружението.

#Иван Гешев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници