Чудо! Четири братчета оцеляха в джунглата на Амазонко 40 дни след авиокатастрофа, кученце ги спаси (СНИМКИ)

Чудо! Четири братчета оцеляха в джунглата на Амазонко 40 дни след авиокатастрофа, кученце ги спаси (СНИМКИ)

Twitter/Fuerzas Militares de Colombia

A A+ A++ A

Намериха ги! Отслабнали, дехидратирани и изпохапани от комари по цялото тяло, но живи. Чудото се случи 40 дни след самолетна катастрофа в Колумбия.

Оцелелите са четирима братя Лесли Якобо Бонбейр на 13 години, Солечни Ранок Мукутуй на 9 години, Тиен Нориел Ронок Мукутуй на 4 години и Кристиан Нериан Ранок Мукутуй само 12 месеца. Братчетата са невредими, тъй като са показали нечовешки силна воля за живот. Момченцата са оцелели, защото са местни и добре познават живота в джунглата, където вали по 16 часа на ден, а слънцето едва прониква сред гъстата растителност. За щастие децата не са станали жертви на ягуари, змии, които убиват за секунди, и отровни растения.

Драматичната случка е от сърцето на Амазонка по поречието на река Япура в Какета, югозападна Колумбия на един хвърлей от границите с Еквадор и Перу.

Спасителите са убедени, че децата са оцелели след катастрофата на самолета, в който са пътували заедно с майка си. Търсят ги ден и нощ. Неуморно. Сто и двадесет войници от специалните сили и 73 местни жители. Съюзът между местните и официалните власти се оказва печеливш - ключ към невероятния успех, в който малцина вярват.

След авиоинцидента народът на Колумбия е обхванат от мъка, раздвоен между надеждата и примирението, прикован към радиото и телевизията в очакване на добри или лоши новини и твърде критичен в социалните медии. Упоритостта на един командир на име Педро Санчес, решен да стигне докрай - е възнаградена. Заобиколен от своите подчинени, той е горд да покаже на света четирите деца, завити в термо одеяла, с любопитни и развеселени очички.

На 1 май четиримата братя се качват на борда на самолет "Честна" 206 заедно със своята майка Магдалена Мукутуй, за да се присъединят към своя баща Мануел Ронкок в Сан Хосе дел Гуавиаре. Мануел е принуден да напусне страната заради вилнеещите наркокартели, които отправят срещу него множество заплахи. Малкият самолет се управлява от пилота Ернан Мурсия, който до преди няколко години кара такси и наскоро се е научил да лети. Честната излита от Араракуара, но на средата на пътя пилотът съобщава за повреда в двигателя. Следва опит самолетът да бъде приводнен в реката, но усилията не дават успех и машината се разбива в дърветата на джунглата. Тримата възрастни на борда умират на място. Децата оцеляват, като се подслоняват в полуразрушената пилотска кабина.

Започва спасителна акция, в която се включват военни, местни жители, както и хеликоптери, които сканират с инфрачервени лъчи всеки сантиметър от джунглата. На земята откриват бутилка, парче плат и изядени диви плодове, които подсказват на спасителите, че момчетата все още са живи.

В крайна сметка децата са спасени от малко кученце, което срещнали, докато се скитали в гората. Техният талисман и ангел ги отвежда до село Палма Роса на пет километра от мястото на самолетната катастрофа. Местните жители, които видели братчетата да излизат от джунглата, останали вцепенени. Те не можели да повярват на очите си. След първоначалния шок, местните посрещнали децата с радостни викове, които привлекли вниманието на военните.

Щастливата вест обиколи не само Колумбия, но и целия свят, пише "Телеграф".




#Колумбия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници