Чужди медии за бунта на Пригожин: Путин никога не е изглеждал толкова слаб

Чужди медии за бунта на Пригожин: Путин никога не е изглеждал толкова слаб

Стоп кадър/Россия24

A A+ A++ A

Financial Times

Бойците на "Вагнер" се появяват тайно в Украйна още през 2014 г. и ето, че последствията на тази вече 9-годишна война заплашват построената от Путин държава. Това са последствията от тези проблеми, които Путин сам създаде, коментира FT в статията "Той превъртя: как готвачът на Путин му поднесе ястието държавна измяна".

The Washington Post

Ситуацията за Путин изглежда за Путин зле от всички страни: както и да завърши конфликтът, той ще застраши позицията му, както и позицията на руската армия на фронта. Ако Путин запази Шойгу, това ще удари още повече и без това ниския боен дух на войниците и офицерите от руската армия, провокирайки дезертьорство и допълнителни загуби именно сега, когато Украйна разгръща контранастъпление.

The Wall Street Journal

Това е най-голямото предизвикателство за властта на Путин, откакто управлява от 23 години. "Времето не е негова страна - коментира пред вестника разузнавач от Източна Европа. - Колкото повече продължи, толкова по-трудно Путин ще наложи контрол в ситуацията". При това, когато руснаците се карат помежду си,стават по-малко опасни за света.


Bloomberg

За Леонид Бершидски, колумнист на Bloomberg и първи главен редактор на "Ведомости", метежът на Пригожин не е изненада след толкова месеца подигравки и насмешки на гърба на руското военно ръководство. "Но отчитайки момента, в който се случва - по време на украинското контранастъпление, това е своеобразна реконструкция на "марша към Рим" на Бенито Мусолини през 1922 г., може да стане предвестник за поражението на Русия във войната, която тя предизвика", пише Бершидский.

Der Spiegel

Последните, които ще се смеят, са украинците, чието контранастъпление ще бъде облекчено от борбата за власт в Русия, пише герамнското списание: "Засега няма сериозна промяна на фронтовата линия, но е въпрос на време Киев да се възползва от случващото се в свой интерес".

The Guardian

Дори метежът на Пригожин да се провали, Путин никога не е изглеждал толкова слаб, коментира Люк Хардинг . Поразителните сцени от последните часове напомнят неуспешния пуч през лятото на 1991 г. Заговорът на хардлайнерите от КГБ се провали. Но той ускори разпада на Съветския съюз. Хардинг очаква шоковите вълни от метежа да кънтят месеци наред, подклаждайки политическа нестабилност и повдигайки въпроси за адекватността на Путин като лидер. Сега шансовете на Украйна за пробив през лятото драматично нарастват, а перспективите за руска победа срещу Киев никога не са изглеждали толкова далечни, смята Хардинг.


Източник: "Сега"

#Владимир Путин #бунт

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници