СНИМКИ Любов Пригожина - вижте коя е жената зад гърба на лидера на "Вагнер"

СНИМКИ Любов Пригожина - вижте коя е жената зад гърба на лидера на "Вагнер"
A A+ A++ A

Любов Валентиновна Пригожина - съпруга на Евгений Пригожин, е жената, която остава в сянка, но на 53 г. тази руска бизнесдама и майка на три деца е един от непоколебимите поддръжници на армията "Вагнер".

Любов Пригожина споделя живота си с милиардера повече от 20 години. Информацията за нея нея обаче е оскъдна.

Тя е собственик на няколко уелнес центъра и на верига магазини за шоколад ("Музей на шоколада") в Санкт Петербург. Пригожин пък започва своя бизнес с хотдози, като забърквал горчицата в кухнята на семейния си апартамент, пише Guardian.

„Ние правихме 1000 долара на месец, което в рубли беше цяла планина; майка ми едва ли можеше да преброи всичко“, казва той пред новинарския портал в Санкт Петербург, в едно от малкото си интервюта.

Според различни източници двамата се запознават в университета. Връзката им датира от 90-те години на миналия век, без да е посочена конкретна официална дата.

Любов е родена на 26 юни 1970 г. За родителите и близките й не се знае почти нищо. Учи фармация.

След 13 години зад решетките Евгений Пригожин поема контрола над съдбата си, като започва да учи химия и фармация. Именно в този период той попада под чара на бъдещата си съпруга, която е 9 години по-млада от него.

Двамата имат три деца: две дъщери Полина и Вероника (родени съответно през 1992 и 2005 г.) и син Павел (роден през 1998 г.).

През април "Файненшъл таймс" пише, че Любов Пригожина и децата им "играят различни роли в бизнес предприятието на Пригожин", което се възползва от "привилегирования му статут сред руския елит". Поради това още в началото на войната срещу Украйна бизнесдамата също попада под международни санкции.

Според wikiofcelebs.com Любов Пригожина има годишни доходи от 5 милиона долара. Участва в различни компании, много от които напуска с течение на времето.

#Евгений Пригожин #Любов Пригожина

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници