Синът на Пригожин: В Украйна съм, за да отмъстя за смъртта на баща ми

Синът на Пригожин: В Украйна съм, за да отмъстя за смъртта на баща ми
A A+ A++ A

В Украйна съм, за да отмъщавам за смъртта на баща ми, сподели в Телеграм Павел Пригожин - синът на убития руски олигарх и бивш ръководител на ЧВК „Вагнер“.

25-годишният наследник на Евгений Пригожин позира с новата си военна униформа и обяви, че си е създал нов канал в социалната мрежа, за да показва как се разправя с враговете му от Въоръжените сили на Украйна.

Междувременно руският военен анализатор Борис Рожин съобщи, че окупаторите са превзели много важен хълм край Андреевка, който им дава възможност да контролират пътищата към града. Руснаците затягат обръча край населеното място, а наскоро съветникът на бившия президент на Украйна Леонид Кучма Олег Соскин прогнозира, че украинската армия ще се оттегли отвъд Днепър, след падането на Авдиевка и Артемовск (б.а. Бахмут).

Още през пролетта той предупреди, че Авдеевка ще се превърне в нов Бахмут, че въоръжените сили на Русия могат да пробият фронта и да отидат право към Днепър. Може да има колосален пробив на фронта и заплаха за функционирането на суверенитета на Украйна, прогнозира той.

За голямо отстъпление заговори и бившият офицер от американското разузнаване Тони Шафър.

Междувременно руският Телеграм канал „Операция Z: Военкоры Русской Весны“ съобщи, че е унищожен още един украински самолет Су-25 след удари по Кривой Рог. Поразен е и изтребител МиГ-29 с дрон на летище в Днепропетровска област.

#Евгений Пригожин

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Светът в снимки
Последно от Светът в снимки

Всички новини от Светът в снимки »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници