НА ЖИВО Народът пита – премиерът Денков отговаря

НА ЖИВО Народът пита – премиерът Денков отговаря

стоп кадър

A A+ A++ A

Премиерът акад. Николай Денков отговаря на въпроси на граждани и медии на живо от страницата на Министерския съвет във Facebook.

Бюджет 2023 е готов – кога ще се повиши минималната работна заплата и с колко?

Нормално е от 1 януари 2024 г. да има увеличение, така че в бюджета за 2024 г. ще има увеличение и то ще бъде с формула след преговори със синдикатите и работодателите", заяви премиерът.

Към момента няма възможност за увеличение на заплатите на работещите в МВР. Миналата година те бяха увеличени с точно 20%, така че към момента се предвижда увеличение на средствата на други сектори на бюджетна издръжка, посочи още Денков.

Забавихме се с назначаването на областните управители. Ще изчакаме още малко, заяви министър-председателят и допълни, че все още се изчакват "колегите от ГЕРБ". Според премиера трябва да се постигне консенсус сред народните представители в Народното събрание, които представляват регионите.

Виртуалната среща с премиера идва точно месец, след като редовният кабинет започна работа.

На 6 юни първите две политически формации ГЕРБ-СДС и "Продължаваме промяната - Демократична България" се споразумяха Денков да поеме премиерския пост на принципа на ротацията, а след девет месеца той да предаде поста на бившия еврокомисар Мария Габриел, която в момента е вицепремиер и външен министър.

#Денков

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници