Ето какво откриха след обиск в имението на Пригожин - перуки, дозатори за спринцовки, отсечени глави

Ето какво откриха след обиск в имението на Пригожин - перуки, дозатори за спринцовки, отсечени глави
A A+ A++ A

Средствата за масова информация публикуват кадри от съдържанието на "къщата на Евгений Пригожин" в Санкт Петербург, направени по време на обиски на 25 юни, по време на бунта, вдигнат от ръководителя на ЧВК "Вагнер".

Припомняме, че на 24 юни 2023 г. срещу предприемача беше образувано наказателно дело за организиране на въоръжен бунт, което по-късно беше прекратено. По-рано беше съобщено, че в къщата са намерени големи суми пари, включително валута, паспорти, перуки и оръжия. В двора на имението служителите на реда открили малък хеликоптер.

Впрочем New York Post съобщи, че Евгений Пригожин е бил поканен да се върне в страната, за да прибере огромния си арсенал от оръжия. Още на 4 юли Пригожин е видян вечерта да пристига с автомобил БМВ в офиса на Федералната служба за безопасност (ФСБ) в Санкт Петербург, придружен от охраната си.

Президентът на Беларус Александър Лукашенко заяви днес, че сега Евгений Пригожин не е на територията на страната, като отбеляза също, че придвижването на бойци от частната военна компания (ЧВК) Вагнер в републиката зависи от ръководството на компанията и руските власти.

„Това е руска компания. Така че въпросът явно не е към мен. Доколкото съм информиран, бойците са в лагерите си. Колкото до Пригожин, той е в Санкт Петербург. Не съществува на територията на Беларус“, каза беларуският лидер в четвъртък, 6 юли, по време на среща с журналисти в Двореца на независимостта.

„Фонтанка“ показа, че стените на къщата са украсени с дипломи и грамоти, включително указ за заслуги към Северната столица, подписан от губернатора Беглов.

Има и военна униформа с награди на предприемача и знамето на ЧВК Вагнер.

Журналистите, между другото, разбраха кога Пригожин е получил званието Герой на Русия. Както припомня изданието, предприемачът е бил виждан повече от веднъж в униформа с три знака, показващи титлата на герой. И така, той показа звездите на Героя на ЛНР, Героя на ДНР и Героя на Русия.

Фактът, че Пригожин той стана Герой на Русия, медиите научиха още през лятото на 2022 г., но наградата не беше официално обявена.

Изданието настоява, че Пригожин е получил титлата на 20 юни миналата година. Авторите се позовават на официален документ – удостоверение за възлагане. Тя е открита при обиск в къщата на Пригожин по време на обиски, извършени на следващия ден след обявяването на бунта, на 25 юни.

Медиите отбелязаха и чукчето, което се съхраняваше в сградата "в случай на важни преговори" и шокираща снимка на глави без тела.

Интериорът на така наречената „къща на Пригожин“, заснет по време на обиск в елитно имение, също беше показан в новото видео на изданието „ Известия“.

На кадрите се виждат просторни стаи в сграда в Приморския квартал на Санкт Петербург, декорирани са със злато, мрамор и дърво. Копринени завеси висят от прозорците, кристални полилеи висят от таваните, а стълбищните парапети са от ковано желязо.

Снимките включват интериор - офис със спалня, както и сауна с басейн и фитнес. Можете да видите главната спалня и медицинското отделение.

Вътре - скъпо оборудване, включващо вентилатор, кислороден концентратор, стелаж с дозатори за спринцовки, легло за интензивно лечение. Представените тук апарати се използват в интензивни отделения. Отляво има стелаж с дозатори за спринцовки (спринцовки-перфузори), чиято цел е дългосрочно приложение на лекарствени вещества или хранителни смеси в автоматичен режим. Вдясно е вентилатор (изкуствена белодробна вентилация), който е необходим, когато дихателната и кръвоносната системи не могат да работят самостоятелно по различни причини. В центъра има оксиконцентратор, или кислороден концентратор – апарат, с който човек с дихателна недостатъчност получава кислород – в ковид времената са се използвали и в болниците, но по-често това е апарат за домашно ползване. Вижда се и функционално легло за интензивно лечение.

В кадъра попаднаха и доста неочаквани неща - гардероб с перуки, фалшиви паспорти на името на Пригожин, както и оръжия, включително няколко автомата Калашников.

Автоматите на Пригожин

Освен това "Известия" разпространиха видео от обиските в офиса на бизнесмена, включително същите кутии с 10 милиарда пари в брой, открити в два микробуса.

#Евгений Пригожин #ЧВК "Вагнер"

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници