Пригожин ползва двойници, твърди служител на Пентагона

Пригожин ползва двойници, твърди служител на Пентагона

Стоп кадър/Телеграм/Пресс-служба Пригожина

A A+ A++ A

Основателят на ЧВК "Вагнер" Евгений Пригожин наистина е бил в Русия през по-голямата част от времето след бунта, като се е движил основно между Москва и Санкт Петербург, заяви служител на Пентагона пред американския в. "Ню Йорк Таймс" при условие да остане анонимен, пише "24 часа".

Той казва, че не е ясно дали Пригожин изобщо е идвал в Беларус, тъй като той очевидно използва двойници, за да прикрива движенията си.

На 27 юни Лукашенко заяви, че Пригожин е в Беларус, като подчерта, че това е станало "днес". На 6 юли, в отговор на въпрос къде се намират наемниците и Пригожин, Лукашенко заяви: "Това е руска компания. Затова въпросът явно не е към мен. Доколкото съм информиран, бойците са в своите лагери. Що се отнася до Пригожин, той се намира в Санкт Петербург. Той не е на територията на Беларус.

"Екипът на "Вагнер" все още не е пристигнал в Беларус", както заяви междувременно заместник-министърът на отбраната на Беларус Леонид Касински.

"Не, оперативната група все още не е пристигнала, не е определена, не е огледана. Мисля, че когато се вземе окончателното решение групата "Вагнер" да се разположи или не в Беларус, тогава ще видим", заяви още той.

Тоест от изказването му следва, че ЧВК все пак може да промени решението си и да не отиде в Беларус.

#Евгений Пригожин #Пентагон

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници