ЗК „Лев Инс” АД с позиция за тиражирана информация за теч на лични данни

ЗК „Лев Инс” АД с позиция за тиражирана информация за теч на лични данни

Лев Инс

A A+ A++ A

Във връзка с публично тиражираната информация за пробив в системите на ЗК "Лев Инс” АД, категорично заявяваме, че такъв няма. Преди броени дни одит на PwC Израел потвърди отличното ниво на информационна сигурност на компанията. В същото време, цитираните във фалшивата информация данни, като номера на лични карти, не се събират при сключването на каквато и да била застраховка в ЗК "Лев Инс” АД. Озадачаващ е също и фактът, че сред цитираните данни фигурират такива на малки деца и хора, родени преди повече от 100 години, които не биха могли да бъдат клиенти на компанията.

Тази атака срещу ЗК "Лев Инс” АД е следствие на едно от нашите основни бизнес направления, а именно киберсигурността. Нашите действия в последните години доведоха до повишаване нивото на киберсигурността на множество компании и институции, както и до разкриване самоличността на лицето, наричащо себе Емил Кюлев. Доказателства за противозаконните действия на хакера, както и данни за неговата самоличност, са предоставени на правоохранителните органи още преди година. Днешната злонамерена атака срещу лидера на българския застрахователен пазар е отчаян опит за отмъщение. За жалост, този акт на тероризъм цели да създаде масов страх сред повече от 2,5 милиона български граждани и клиенти на компанията.

ЗК "Лев Инс” АД категорично заявява, че наша ежедневна грижа е гарантирането на киберсигурността на нашите клиенти и партньори, съгласно най-добрите международни стандарти и практики.

#Лев Инс #лични данни

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници