Пригожин гасне от рак, затова загубил ума си и вдигнал бунт?

Пригожин гасне от рак, затова загубил ума си и вдигнал бунт?

Стоп кадър/Телеграм/Пресс-служба Пригожина

A A+ A++ A

Сериозни здравословни проблеми може да са повлияли на решението на ръководителя на частната военна армия "Вагнер" Евгений Пригожин да започне въоръжен бунт, допуска руското опозиционно издание "Проект", цитирано от lupa.bg. То се позовава на двама служители на Пригожин, които са били в пряк контакт с него през последните години.

"Пригожин имаше рак. Сега процесът на образуване на тумори изглежда е спрян, но общото му здравословно състояние е лошо. На практика, той няма какво да губи“, каза един от тях. "Това е човек с изрязан стомах и черва!“, обяснява друг източник колебливото поведение на Пригожин напоследък, както и защо е решил да се разбунтува.

И двамата твърдят, че шефът на наемниците дълго време е бил лекуван от рак на коремната област (органи и стени на коремната кухина) и е бил подложен на сериозна терапия.

Поради заболяването Пригожин води здравословен начин на живот и спазва строга диета. Както отбеляза един от неговите дългогодишни служители, той само веднъж видял как шефът на ЧВК си позволил да изпие чаша лимонада.

След началото на бунта силите за сигурност идват за обиски в къщата на Пригожин. Тогава прокремълските медии публикуваха снимки от разследването, на една от които се виждаше стая с интензивно легло, адпиратор и кислороден концентратор. Както отбелязва "Проект", това може да говори в полза на факта, че шефът на "Вагнер" е притеснен за здравословното си състояние.

Освен това при обиски в къщата на Пригожин са открити брикети с нещо като "бял прах", всеки от които тежи около килограм. Но служители на шефа на частната армия твърдят, че никога не са виждали Пригожин да взема наркотици. "Тъй като първо се разболя и след това се възстанови, той забрани на всички да общуват с наркотрафиканти в Африка или Сирия”, казал един от събеседниците.

Също така, според "Проект", Пригожин е бил лекуван в елитната клиника "Согаз", която се свързва с дъщерята на президента на Руската федерация Мария Воронцова. По-специално, той бил един от първите ѝ клиенти в статута на "супер VIP". Журналистите открили някой си Дмитрий Исаакович Гейлер в списъка на VIP клиентите. При обиските на Пригожин силите за сигурност намерили паспорт на името на този човек, но със снимка на шефа на "Вагнер".

В същото време Пригожин обяснил на обкръжението си решението да отиде в Ростов на Дон и Москва със загубата на душевно равновесие. „Психясах“, предал отговора му един от приближените му.

Припомняме, че Пригожин организира въоръжен бунт на 23-24 юни, като превзе щаба на Южния военен окръг в Ростов на Дон и обяви „марш на справедливостта“ срещу Москва. Вечерта на 24 юни с посредничеството на президента на Беларус Александър Лукашенко Пригожин се договори с Кремъл да спре колоните от наемници, маршируващи към Москва, в замяна на закриване на наказателното дело срещу него за организиране на бунт и заминаване за Беларус.

По-късно прессекретарят на президента на Руската федерация Дмитрий Песков каза, че на 29 юни Владимир Путин е "поканил" Пригожин и 35 командири на отряди на "Вагнер" в Кремъл. Въпреки че ги нарече "предатели", Путин прекара три часа с тях. Според Песков Путин е "дал своята оценка на действията на групата в Украйна“ и "събитията от 24 юни“, а също така е предложил на наемниците "варианти за работа“ и „по-нататъшно бойно участие“.

"Самите командири представиха своята версия за случилото се и подчертаха, че са верни поддръжници и войници на държавния глава и върховен главнокомандващ. Те също казаха, че са готови да продължат да се бият за родината си “, увери Песков.

#Евгений Пригожин #ЧВК "Вагнер" #метеж

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници