"Това е България": Нашенец свали гръцкото знаме в Кавала, спипаха го след гонка с полицията

"Това е България": Нашенец свали гръцкото знаме в Кавала, спипаха го след гонка с полицията

Pixabay

A A+ A++ A

35-годишен българин е бил арестуван в Кавала в петък вечерта, защото свалил гръцкия национален флаг на пристанището и се опитал да закачи българския, съобщава "Кавала нюз". Това станало на кея на пътническото пристанище "Апостолос Павлос".

Българинът е бил задържан от служители на Централното пристанищно управление на Кавала и отведен в Районния съд в Кавала, където му е било повдигнато обвинение за обида на националните символи, но малко по-късно е освободен.

"Служители на Службата за сигурност на Централната пристанищна администрация на Кавала арестуваха 35-годишен чужденец вчера по обяд за нарушение на членове 167, 191А и 361 от Наказателния кодекс. Той е свалил гръцкия флаг от мачтата, разположена на южния ръкав на пристанището на Кавала, като са го хвърлил надолу, вдигал флага на друга държава и след това е избягал, неподчинявайки се на заповедите на длъжностни лица от Пристанищна администрация, като същевременно оказва силна съпротива при задържането му, като ги обижда", се казва в официалното съобщение на пристанищните власти.

Гръцките медии твърдят, че чужденецът е българин, който при задържането му викал "Това е България". Твърдял, че е член на екстремистка организация , която се застъпва за това, че Кавала и районите на Източна Македония принадлежат на България, а не на Гърция .

Гръцки медии твърдят още, че номерата на колата на българина били свалени и имал забрана да напуска страната, но въпреки това той си тръгнал. Не спрял на полицейската блокада в Драма и последвала гонка чак до нашата граница, където бил заловен отново, пише "24 часа".

#гръцко знаме #Кавала

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници